Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team grundlades i maj 2014 som en vidareutveckling av Helsinge Ski Team, med inriktning mot tävlande i Visma Ski Classics. 

Det övergripande målet för Lager 157 Ski Team är att vara Sveriges starkaste långloppslag. Och den tydliga målsättningen för säsongen, är att vinna Vasaloppet 2018, på både herr och damsidan, där Britta Johansson Norgren är regerande mästare.

Åkarna

Britta Johansson Norgren

Gör sin tredje säsong i teamet, och har de två första vunnit Visma Ski Classics totalt. I vintras vann Britta Vasaloppet efter tre raka andraplatser. Britta går även i fronten vad gäller att utveckla stakåkningen. Hon har stakat alla tävlingar de senaste två säsongerna. Och till Klarälvsloppet går hon för seger.

Oscar Persson

Värmlänningen som nästan är på hemmaplan, gör sin andra säsong i teamet. Huvudmålet är att vinna ungdomscupen i Visma Ski Classics. Bästa resultat är en fjärdeplats i Kinesiska Vasaloppet.

Marcus Johansson

Marcus är en åkare med hög kapacitet och var bland annat teamets högst placerade åkare i Alliansloppet i augusti. i Visma Ski Classics har Mackan varit åtta som bäst. En åkare för framtiden.

Fredrik Byström

Sveriges bästa manliga långloppsåkare de senaste säsongerna. Har mängder med placeringar kring tionde i Visma Ski Classics.

Markus Ottosson

Har varit bästa svensk på Vasaloppet de två senaste åren, Sexa 2016 och fyra 2017. Kommer att vara en av favoriterna till segern i Klarälvsloppet.

Jimmie Johnsson

En av de mest rutinerade åkarna i Visma Ski Classics trots att han bara är 32 år. Började satsa tidigt på långlopp och kommer sälja sig dyrt ipå Klarälvsbanan. Har varit på pallen ett par gånger i Visma Ski Classics.

Anton Karlsson

Ny i teamet och är också teamets spurtare. Kommer gå för den gröna sprintvästen i Visma Ski Classics till vintern.

Stefan Palm

Huvudsponsor och åkare i ett. Har bland annat en 75:e plats från Vasan för ett par år sedan. En frisk fläkt i längdsverige på många sätt.

Partners