Tävlingsinformation

Start: Vid Forshaga Lärcenter klockan 16.00.

Nummerlappar: Nummerlapp bärs på bröstet. Mer information om var du hämtar din nummerlapp senare.

Klasser: 21 km löpning för stafettlag med tidtagning. Motionslopp för föreningar och motionsklass för kompisgäng och företag.

Regler: Loppet löps över åtta sträckor med varierande längd. Varje lag väljer själva vilka distanser som ska springas. Ett lag består av max åtta och minst tre löpare. Samma löpare får alltså springa flera sträckor – de måste dock vara direkt påföljande.

Sträckorna

VäxelPlatsSträcklängdTotallängd
StartGrusplan Ängevi IP0
1Skived13401340
2Lyckås55606900
3Ulvsby18308730
4Skål229011020
5Viadukten, Norra Kroppkärr531016330
6Norrstrands IP120017530
7Hagaborg225019780
MålLerinrondellen129021078

Viktig information: Deltagare med stavar, barnvagnar eller rullatorer startar i sista startled. Alla typer av barnvagnar är tillåtna förutsatt att de endast framförs i promenadtempo samt startar i sista startled. Vi rekommenderar att barn i vagnarna bär hjälm. Vänligen ställ er i rätt fålla för allas trevnad.
Paraplyer och hundar tillåts ej i Klarälvsloppet.

Banan: Klarälvsbanan är en asfalterad cykelbana på en gammal banvall, därmed inga skarpa kurvor eller tvära backar.

Ombyte: Det kommer att finnas möjlighet till ombyte i Karlstad före bussarnas avgång till start samt efter målgång. Ombytesmöjligheterna är i första hand avsedd för deltagare som ej bor i Karlstad, då kapaciteten är begränsad. Mer info kommer!

Parkering: Möjligheter till parkering är begränsade och vi ber därför såväl åskådare som deltagare att vara ute i mycket god tid. Deltagare rekommenderas att ta bussen från Stora torget, Karlstad till starten i Forshaga och därifrån för att släppa av vid växlingsplatserna. Buss kommer även att plocka upp växlande utefter banan. Boka buss här.

Vätskekontroller: Det finns tre officiella vätskekontroller utefter banan, samt en efter målgång.

Sjukvård: Tävlingsläkare finns vid målet tillsammans med sjukvårdsgrupp. Dessutom finns personal från sjukvårdsgruppen vid starten och vid samtliga vätskekontroller.

Resultat: Liveresultat kommer att publiceras på klarälvsloppet.se. Efter att loppet är genomfört kommer en fullständig resultatlista att läggas upp här:

Partners