Team Santander

Teamet grundades 2007 av Anders och Jørgen Aukland, och har sedan dess varit ett av de dominerande långloppslagen med flertalet segrar i klassiker som Vasaloppet, Marcialonga och Birkenbeinerrennet. Samt flertalet totalsegrar individuellt och i lag och många delsegrar i Visma Ski Classics. Team Santander kommer inte ge bort segern i Klarälvsloppet frivilligt.

Åkarna

Tord Asle Gjerdalen

Trefaldig segrare i Marcialonga – 2015, 2016, 2017. Och totalsegrare i Visma Ski Classics 2017.

Anders Aukland

Debuterade i Världscupen 1993. Har ett OS-Guld i stafett och flertalet VM-medaljer. I långlopp har han vunnit både Vasaloppet och Marcialonga. Fyller 45 år den här säsongen, men är fortfarande med i den absoluta toppen.

Andreas Nygaard

Den nya långloppsstjärnan. Seger i Kinesiska Vasaloppet och Kaiser Maximilian Lauf visar vägen. Han ha dessutom vunnit spurtpriset i Visma Ski Classics två år i rad.

Øyvind Moen Fjeld

En stark och pålitlig allroundåkare som alltid hjälper sina lagkamrater. Har bland annat en fjärdeplats i Vasaloppet från 2016 och NM-Guld i teamsprint.

Oskar Kardin

Up and coming – och kandidat till att bli näste svensk att vinna Vasaloppet.Tog sin första pallplats i Visma Ski Classics under Årefjällsloppet förra säsongen.

Kari Vikhagen Gjeitnes

Från att ha varit en del av världseliten i sprint, satsar hon nu helhjärtat på långlopp och ser nu fram mot säsongsstarten.

Partners