Team United Bakeries

United Bakeries har under det senaste decenniet varit ett av de dominerande teamen i långloppscirkusen. Och kan bland annat skryta med fem Vasaloppssegrar, Jörgen Bring x2 och John Kristian Dahl x3. Dessutom har de såväl lagseger som individuella segrar i Visma Ski Classics. För Team United Bakeries är målet alltid att vinna tävlingar, så också i vinter och när det gäller Klarälvsloppet.

Åkare

John Kristian Dahl

John Kristian är med Norges Vasaloppskung. Som enda norrman har han tre segrar i det prestigefyllda loppet. Han kommer från Kirkenes i Finnmark och trivs bäst när det blir långt och hårt – som i Vasaloppet och Nordensköldsloppet som han vann 2016. Han är därför extremt laddad för 90 km på rullskidor i Klarälvsloppet.

Johan Kjølstad

Johan är en av teamets mest meriterade åkare med både Guld och Silver från VM och totalsegrare i Visma Ski Classics, där han även har flera delsegrar. Han har en andraplats i Vasaloppet och siktar på en seger innan karriären är över.

Tore Berdal

Tore har i många år satsat hårt och utmärk sig som långloppsspecialist. Bästa resultatet är en andraplacering König Ludvig Lauf 2015 efter en spurtuppgörelse mot Petter Eliassen.

Torleif Syrstad

En ung åkare med enorm potential som fick sitt genombrott förra säsongen (16/17) då han vid flera tillfällen utmärkte sig genom att vara med i toppen, bland annat genom en åttondeplats i Marcialonga. Han har utvecklats och satsar på att vinna ungdomsklassen i Visma Ski Classics.

Stian Hoelgaard

Har vunnit ungdomsklassen i Visma Ski Classics vid flera tillfällen och har under de senaste säsongerna kämpat om pallplatser vid nästan alla deltävlingar. Bland annat en andra och tredjeplats i Vasaloppet 2016 och 2017. Målet för Stian är totalseger i Visma SC och få en seger i Vasaloppet och de andra klassiska loppen.

Astrid Øyre Slind

Astrid går nu mot sin tredje säsong där hon satsar 100 procent på långlopp. Under förra säsongen tog hon stora steg mot toppen när hon visade sig kapabel att utmana Britta Johansson Norgren och Katarina Smutna. Med en andraplats i Vasaloppet och en rad pallplaceringar förra säsongen är målet en totalseger i Visma Ski Classics och en seger i någon av de tre stora: Vasaloppet, Marcialonga och Birkebeineren. Klarälvsloppet blir därför ett viktigt lopp för att se hur hon står sig efter sommarens arbete.

Partners