BAUHAUS ny huvudpartner för Klarälvsloppet

Nu är det klart att BAUHAUS Sverige väljer att gå in som långsiktig huvudpartner till Klarälvsloppet. Visionen är att skapa världens största skidtävling på sommaren.

Förra veckan släpptes nyheten att Klarälvsloppet Rollerski som avgörs nu på söndag 1 oktober, livesänds under fyra timmar i både SVT1 och NRK1 med start från 08.00. På startlinjen står ett stjärnfyllt startfält med världseliten i långlopp tillsammans med åkare från både svenska längdlandslaget och svenska skidskyttelandslaget. 

Nu kommer nästa nyhet att byggvaruhuskedjan BAUHAUS kliver in som långsiktig huvudpartner till Klarälvsloppet. Samarbetet inleddes redan förra året och nu växlas detta upp för kommande år. Den långsiktiga visionen är att skapa världens största skidtävling på sommaren med förebilder i bla norska Blinkfestivalen och Toppidrottsveka.

– Det känns bra att kliva in och supporta Klarälvsloppet, ett fint initiativ som kan få fler svenskar på rull i tuffa tider, säger BAUHAUS Sveriges marknadsdirektör Johan Saxne

– BAUHAUS är en stor partner till svensk idrott och det betyder oerhört mycket att få deras kunskap och support in i vår resa mot visionen att göra Klarälvsloppet till världens största skidtävling på sommaren, säger Klarälvsloppets vd Glenn Olsson

På plats i Värmland finns även skidskytteförbundets Rikard Grip för att delta i möten och presentationer om kommande års utveckling kring Klarälvsloppet:

– Värmland har en stark skidskyttetradition och har fostrat Olympiska Mästare som Linn Persson och Mona Brorsson. Vi ser väldigt positivt på idén om att skapa ett evenemang med skidskytte som en del av Klarälvsloppet, vilket ger oss möjlighet att locka fler ungdomar till vår idrott i en redan stark och viktig region, säger Svenska Skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip

Om Klarälvsloppet

Klarälvsloppets vision är att bli världens största skidtävling på sommaren. Med världsstjärnor, livesändningar och hela skidvärldens ögon på oss. I visionen ingår att göra Klarälvsloppet till en stor idrottsfestival för alla motionärer, från nybörjare till elit. Även löpning, cykling, parasport, barnlopp och andra motionsformer står på programmet – bredden på aktiviteterna ska möjliggöra att så många som möjligt ska kunna delta. Detta för att i så stor utsträckning som möjligt kunna bidra till att främja den svenska folkhälsan.