Ett lopp för alla

Tre grenar, en mängd olika distanser och varierande tempo. Men samma sköna bana och fantastiska stämning. Här kommer världseliten samsas med elitmotionärer, vadslagningar och förstagångsåkare. Utmaningen är lika stor och alla är lika välkomna.

Lager 157 Ski Team


Det övergripande målet för Lager 157 Ski Team är att vara Sveriges starkaste långloppslag med den tydliga målsättningen att vinna Vasaloppet, som Britta Johansson Norgren gjorde 2017. Vidare riktar laget in sig på att bli bästa svenska lag i Ski Classics som samma Britta redan vunnit personligen tre gånger.

Deltagare

Marcus Johansson, 9a Marcialonga 2018
Emil Persson, 20:e i Alliansloppet 2018
Britta Johansson Norgren, 1:a Ski Classics 2018, 2017, 2016, 1:a Vasaloppet 2017
Stefan Palm
Elin Mohlin, 1:a WC sprintstafett Pyeongchang 2017
Andreas Holmberg, 2:a Kaiser Maximilian Lauf 2018
Anton Karlsson, Vinnare av sprinttröjan Ski Classics 2018, 4:a Toblach Cortina
Marcus Ottosson, 4:a Vasaloppet 2017

Teamchef: Anton Järnberg

Anton Järnberg

Lager 157 Ski Team är så klart tokladdade inför Klarälvsloppet 2018

– Efter förra årets lopp är det självklart för oss att komma tillbaka till Värmland i år för Klarälvsloppet. Atmosfären och banan är av absoluta toppklass och nio mil är precis det vi vill vara bra på. Så det är optimala förberedelser inför säsong- en för oss att åka. Ett riktigt fint arrangemang där vi ser fram emot att ställa bästa tänkbara lag på startlinjen, säger sportchefen Anton Järnberg.


Team Ragde Eiendom

Världens just nu bästa team på herrsidan. Har vunnit Ski Classics totalt de senaste fyra åren. Sedan starten 2007 har bröderna Auklands team vunnit alla världens stora lopp flertalet gånger. 2018 vann de bland annat Vasaloppet och tog hela pallen på Birkebeinerrennet. Lagets mål är inte bara pallplatser utan arbetar lika hårt för att skapa motivation och inspirera till träning och glädjen inom sporten. Bland annat tillsammans med organisationen Right To Play.

Deltagare

Tord Asle Gjerdalen, 1:a Ski Classics 2018, 2:a Birkebeinerrennet 2018
Anders Aukland, 3:a Birkebeinerrennet 2018, 4:a Ski Classics 2018
Andreas Nygaard, 1:a Vasaloppet 2018, 1:a Birkebeinerrennet 2:a Ski Classics 2018, 1:a Alliansloppet 2017
Oskar Kardin
Øyvind Moen Fjeld
Kari Vikhagen Gjeitnes

Teamchef: Magnar Dalen & Jørgen Aukland

Bernhard Rønning,teamchef, Team Koteng:

“Klarälvsloppet går gjennom fantastisk fint landskap, uten trafikk, i høy fart samtidig som man har et veldig sterkt startfelt. Alt dette gjør Klarälvsloppet til en fantastisk fin opplevelse og en perfekt utfordring for alle som liker å teste seg selv på ski og rulleski. Vi i Team Koteng kommer til å komme igjen hvert år til Klarälvsloppet da det er det rulleskirennet som er mest likt Vasaloppet. Løpet er derfor en nøkkeløkt for hele teamet.”


Team Tynell

Det som från början var bröderna Tynells egna satsning, har nu redan blivit ett starkt team med totalt fem Vasaloppssegrar, fyra vinster i König Ludwig Lauf, tre segrar i Marcialonga samt flertalet segrar och pallplatser i Birkebeinerrennet och en rad andra stora lopp världen över. Jens har vinsten från förra årets Klarälvslopp att försvara, men det är flera som utmanar. Allt styrs upp av den trefaldiga Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell som nu står vid sidan om spåret – som teamchef.

Deltagare

Rikard Tynell
Laila Kveli, tvåfaldig Vasaloppsvinnare
Jens Eriksson, 1:a Klarälvsloppet 2017
Jerry Ahrlin
Martin Johansson

Teamchef: Daniel Tynell

Jens Eriksson, Team Tynell, vinnare 2017.

“Sommarens Vasalopp, fast ändå en snäll sträckning som även passar motionärer.”


Inission satsar på Klarälvsloppet

Elektronikindustriföretaget Inission gör Klarälvsloppet till ett företagsevent och drygt 50 personer kommer delta i cykelloppet.

– Jag tycker att det är ett fantastiskt lopp, som vi gärna är med och stöttar. Och för att göra det lite roligare har vi tagit fram egna cykelkläder och bjudit in så många av våra anställda som möjligt att åka någon av sträckorna. Vi har fabriker utspridda från Malmö till Pajala och Tallin i Estland. I år har vi fått med oss ett gäng från Borås, några från Malmö och naturligtvis flest från Munkfors och Karlstad. Fabriken i Munkfors ligger alldeles vid 60K-starten så vi kommer nog att märkas, säger Olle Hulteberg, marknadschef som själv körde rullskidloppet förra året. I år tänker han dubblera med cykling på lördag och skidorna på söndag.

Olle Hulteberg och kollegorna Stefan Westberg, Magnus Jansson och Björn Lifvergren från Karlstadskontoret är laddade inför årets Klarälvslopp.


Team Koteng

Ett av de starkaste i långdistanscirkusen, med mängder av segrar i alla de stora mytomspunna loppen. Efter förra årets premiär är det självklart för dem att komma tillbaka till Klarälvsloppet. Det är det rullskidslopp som är mest likt Vasasloppet.

Deltagare

Niklas Dyrhaug
Torleif Syrstad
John Kristian Dahl, trefaldig Vasaloppsvinnare
Astrid Øyre Slind, 2:a Vasaloppet 2018, 3:a Birkebeineren 2018, 1:a Yläs-Levi 2018
Tore Bjørseth Berdal, 2:a Marcialonga 2018
Stian Hoelgaard, 3:a Vasaloppet 2018, 5:a Ski Classics 2018
Masako Ishida
Silje Øyre Slind
Chris Andre Jespersen, 2:a Reistadløpet 2018

Teamchef: Bernhard Rønning


”Nio mil på rullskidor, klart man vill åka!”

Anders Karlén är i det närmaste salig och öser komplimanger över Klarälvsloppet som han åkte förra året och naturligtvis är anmäld till i år igen.

– Ett fantastiskt lopp, tänk att kunna åka nio mil utan att behöva bry sig om bilar. Och en härlig sträcka på klassisk mark där man passerar alla dessa värmländska orter man känner igen. Och en massa trevligt folk som hejar fram en, säger Anders som är riktigt sugen på att köra igen.

Anders är ingen färsking direkt, med 41 Vasalopp, sju Cykelvasor och ett otal andra lopp världen över är han något av proffspensionär med sina 77 år. Han bor i Norberg och arbetar själv med Engelbrektsloppet, så han vet verkligen vad han pratar om.

Partners