Första dagen i mål

Klarälvsloppets första dag är avklarad och vi har tagit Run och Bike i mål.

 

I löpklassen sprang Jens Thorold helt i en egen klass när han fullständigt demolerade motståndet. Segertiden på 1.17:12 lämnade en segermarginal på drygt åtta minuter ner till tvåan, Staffan Sundvall, tätt följd av Felix Hjort som trea.
Thorold själv var ytterst förvånad efter hans fina skalp.
– Jag är sjukt överraskad. Sist jag sprang ett lopp så däckade jag totalt så att mina små ben skulle kunna bära mig så här bra idag hade jag aldrig kunnat räkna med.
I damklassen låg Ann-Charlotte Jakobsson Åhs och Ulrika Sjöwall lika vid första mellantiden men efter det så stack Jakobsson Åhs iväg. Till andra kontrollen hade hon byggt upp ett försprång på närmare minuten och det greppet släppte hon aldrig.
I mål var hon dryga minuten före Sjöwall som i sin tur var ohotad på sin andraplats, lite drygt två och en halv minut före Linda Forsström som knep tredjeplatsen.

Spänningen utblev således i Run men desto mer av den varan blev det i Bike.

En trio i form av Hugo Forsell, Patrik Morén och Victor Hillerström Rundh lyckades bryta sig loss mot slutet och det var riktigt tight hela vägen in i Karlstad och över mållinjen i Museiparken.
Tillslut blev det Hugo Forsell som drog det längsta strået genom att lyckas komma först in i sista kurvan, in på upploppet. Med händerna i luften kunde han glida in de sista metrarna inför en jublande publik.
– Det var tufft, vinden kom åt ganska ofta och det var smala passager så det var en utmaning. När jag väl drog igång inför avgörandet så kändes det bra och det var skönt att det höll hela vägen in i mål.

Vi gratulerar Jens, Ann-Charlotte och Hugo till sina nya titlar som segrare i Klarälvsloppet 2018!

Imorgon väntar Rollerski, med start 09.00.

Partners