Klarälvsloppet stärker regionen

Loppet sträcker sig genom fyra kommuner och berör ett helt län. Och visionen att bli det största loppet i sitt slag är tydlig. Vad tycker de berörda? Vi frågade några av de som är med och styr och ställer i Värmland och de inblandade kommunerna.

Hur ser du på satsningen kring Klarälvsloppet?

Kenneth Johansson – Landshövding

“Klarälvsloppet är en fantastisk satsning! Viktigt för länet, besöksnäringen och för att profilera Värmland och flera av länets kommuner. Loppet går längs en bana som ger deltagare och besökare en unik upplevelse av allt det fantastiska Värmland har att erbjuda – Vidsträckta skogar, sjöar, vattendrag och öppna odlingslandskap. Detta är en satsning som ger Värmland chansen att visa upp länet från sin bästa sida.”

Tomas Riste – Region Värmland

“Vi har ambitionen att jobba med arrangemang i Värmland. Med Klarälvsloppet utnyttjar vi en tidigare satsning att asfaltera gamla banvallen. Detta är ett jättespännande arrangemang som ger en extra krydda till Klarälvsbanan.”

Åsa Johansson – Hagfors kommun

“Jättespännande satsning, med stor potential! Vi har länge jobbat för att få fler evenemang i vår kommun och Klarälvsloppet blir ett fantastiskt tillskott. Klarälvsbanan är unik i sitt slag och med Klarälvsloppet ökar både kommunens och banans attraktivitet. Det är ett bra sätt för både kommunen och dess företag och föreningar att synas och vi hoppas på en lyckad helg så att vi kan välkomna alla tillbaka även nästa år.”

Mathias Lindquist – Munkfors kommun

“Satsningen på Klarälvsloppet är mycket viktigt för vår besöksnäring och att man sätter Klarälvsbanan och våra kommuner på kartan.”

Per Lawen – Forshaga kommun

“Här har vi chansen att få en ny värmländsk klassiker. Vi får ett mervärde av något vi redan har, för banan är ju redan färdig. Klarälvsloppet i vår fantastiska natur och med alla goa värmlänningar runt omkring kan inte bli annat än en vinnare och folkfest!

Per-Samuel Nisser – Karlstad kommun

“Klarälvsloppet har en stor potential som evenemang för besöksnäringen och en möjlighet för fler värmlänningar att röra på sig. Det bra för hälsan.”

Partners