Årets upplaga av Klarälvsloppet blev en succé

Segrare Klarälvsloppet Roller Ski 90K 2019

Stian Berg, Team Kaffebryggeriet (NOR) blev segrande i herr klassen och Lina Korsgren, Team Ramudden (SWE) segrande damklassen av Klarälvsloppet Roller Ski 90K.

Dagens tävlingar startade kl. 9.00 i Uddeholm med Klarälvsloppet Roller Ski 90K. Senare under dagen startade motionslopppen Klarälvsloppet Roller Ski 60K i Munkfors och Klarälvsloppet Roller Ski 21K i Forshaga.

Det var ett brett startfält med många elitåkare och topplag som kämpade om segern i Klarälvsloppet Roller Ski 90K. Nytt för i år är att Klarälvsloppet ingår i Visma Ski Classic Challengers vilket innebär att 50 tävlingspoäng delas ut, poäng som kan vara avgörande för pallplatserna i slutet av säsongen när långloppscupen Visma Ski Classic summeras.

Under helgen har både elit och motionär kämpat i Klarälvsloppets tre grenar: löpning, cykel och rullskidor. Det fina vädret som inledde helgens evenemang höll i sig och deltagarna fick gynnsamma förhållanden längs den 9 mil långa bilfria Klarälvsbanan.

– Bättre inramning med vädret än den här fantastiska helgen kan vi inte få. Det har varit bra stämning hela resan och vi fick dessutom uppleva lite dramatik i slutspurten av Klarälvsloppet Roller Ski 90K, så det blev en spännande tävling, säger Glenn Olsson vd för Klarälvsloppet AB.

Tävlingsdagarna har inneburit en mängd olika distanser och varierande tempo för deltagarna, men samtliga avklarade i underbara väderförhållanden och stämning på topp bland både åkare och publik.

– Vi ska summera evenemanget men det har varit uppskattat och deltagarna är nöjda med arrangemanget, säger Glenn Olsson. Att få genomföra Sveriges längsta rullskidtävling med så många elitteam och skidåkare representerade i startfältet är såklart extra roligt för dragkraftens skull, men det är också spännande att se hur evenemanget växter och hur motionärerna strömmar till. Det här var tredje upplagan av Klarälvsloppet och vi har som ambition att utvecklas och växa ännu mer till nästa år.

Här är topptrion i Klarälvsloppet Roller Ski 90K, 22 september 2019, övriga resultat finns på klaralvsloppet.se

Klarälvsloppet Roller Ski 90K Herrar

  1. Stian Berg, Team Kaffebryggeriet, 3:14:32
  2. Emil Persson, Lager 157 Ski Team, 3:14:32
  3. Stian Hoelgaard, Team Koteng, 3:14:32

Segrare Herr Klarälvsloppet Roller Ski 2019

Klarälvsloppet Roller Ski 90K Damer

  1. Lina Korsgren, Team Ramudden, 3:31:47
  2. Astrid Øyre Slind, Team Koteng, 3:31:47
  3. Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, 3:39:10

Segrare Herr Klarälvsloppet Roller Ski 2019

Partners