Nu gör vi ”sommarens Vasalopp” ännu bättre!

Klarälvsloppet

Klarälvsbanan blev verklighet i början på 2000-talet, nio mil bilfri asfalterad cykelbana rakt genom den värmländska naturen. För en gammal skidåkare räcker ju distansen 90 km för att associationerna ska sätta igång. Så tanken på att starta det här loppet har vuxit sig stark under många år.

Och förra hösten blev det äntligen verklighet och premiärloppet mottogs överraskande väl. Såväl elit som motionärer är eniga och har formligen överöst oss med komplimanger, den bästa fick vi av herrklassens vinnare Jens Eriksson som utnämnde oss till ”sommarens Vasalopp”. Så det är bara för vår organisation att suga i sig och jobba ännu hårdare för att kunna leva upp till de nu högt ställda kraven. Och målet är naturligtvis ett ännu bättre lopp i år. Och sakteliga växa och locka allt fler deltagare.

Engagerade kommuner som stöttar

Allt beröm kan vi dock inte suga i oss helt själva, för vi har fått mycket hjälp av regionen och kommunerna längs banan. Region Värmland, Hagfors, Munkfors, Forshaga och Karlstad. De har alla ställt upp med finansiering och även prioriterat uppfräschning av banan som varit åtgången på sina håll. Precis som vi, ser de att det här är något bra för regionen. Och något som kommer att växa framöver.

Seedningsgrundande för Vasaloppet

Det vi gjort till år två är att tighta till tävlingen lite. I år kör vi två dagar istället för tre och vi har lagt till några fler distanser. Löpningen flyttar till lördag förmiddag och är annars kvar i samma format – en riktigt snabb halvmara för dig som vill avsluta säsongen med ett nytt personbästa. Cyklingen har vi utvecklat mest till i år – 90, 60 och 21 km. Där den längsta distansen även får en tävlingsklass, som vi tror kan bli riktigt spännande.

Rullskidorna som avslutar på söndagen är något av huvudevent med en stor del av världseliten på startlinjen. Nyheten för i år är att 90 km blir seedningsgrundande för Vasaloppet, något som är ett riktigt lyft för alla som stakat mil efter mil under sommaren och siktar på bättre startled i vinterns höjdpunkt. Vi lägger även till en kortare distans, 60 km för att bredda loppet och få fler att våga prova på tävlingsformen som vi tror kommer bli riktigt stor framöver.

Häng med vetja.

Glenn Olsson
Vd Klarälvsloppet AB

Glenn Olsson

Partners