Stjärnspäckat på Klarälvsloppet

Årets upplaga av Klarälvsloppet har det mest stjärnspäckade startfältet någonsin. Världens bästa långloppsteam kommer. Dessutom åkare från både längd- och skidskyttelandslagen.

Den sjätte upplagan av Klarälvsloppet Rollerski 90K är nära och det står klart att det kommer bli rafflande uppgörelser i både herr- och damklassen.

Det kommer bli en prestigefylld tävling mellan giganter inom långlopp som Emil Persson, vinnaren av Vasaloppet och Ski Classics 2023 och Alvar Myhlback, den 17-årige stortalangen inom svensk längdskidåkning. Därtill stora namn såsom Petter Stakston, Andreas Nygaard, Johan Hoel, Max Novak, Oskar Kardin, Karstein Johaug och Stian Holgård. Legendaren Petter Northug finns med och utmanar, precis som längdlandslagets William Poromaa, Calle Halfvarsson och Marcus Grate. Nytt för i år är att skidskyttelandslagets Peppe Femling och Malte Stefansson lägger av sig bössan och bjuder upp till kamp.

På damsidan finns åkare som Ida Dahl, Silje Øyre Slind, Anniken Gjerde Alnes, Jenny Larsson, Hanna Lodin, Karolina Hedenström och Linnea Johansson. Från skidskyttelandslaget kör Mona Brorsson och Johanna Skottheim.

Klarälvsloppet 90K ingår i Ski Classics och även är seedningsgrundande till Vasaloppet vilket betyder att många tar chansen att åka för att förbättra sitt startled.

– Startlistan fylls på ända fram till tävlingsdagen och allt talar för att vi får en fin folkfest både för våra tävlande och för publiken längs banan. Det blir en rafflande kamp bland stjärnorna i täten och ett stort antal motionärer gör som alltid fantastiska kämpainsatser, säger Klarälvsloppets vd Glenn Olsson.

Klarälvsloppet Rollerski 90K livesänds söndagen den 1 oktober med start kl 08.00 i både SVT och NRK.