Roller Ski – Tävling 2018

Årets Rollerski bjöd på två rafflande spurtuppgörelser hela vägen in över mållinjen i Museiparken. Precis som förra året blev det dubbelt svenskt i topp, men namnen på segrarna var nya.

Roller Ski 90K – Herr

  1. Anton Karlsson, SWE, Lager 157 Ski Team, 3:22:20
  2. Stian Hoelegaard, NOR, Team Koteng, 3:22:21
  3. Oskar Kardin, SWE, Team Ragde Eiendom, 3:22:21

I herrklassen segrade Anton Karlsson, som genom en stark lagtaktik inom Lager 157 Ski Team kunde få ett behagligt lopp medan klungan höll ihop, långt in till slutfasen av loppet. Karlsson var med så fort någon tenderade att försöka rycka och när det väl skulle avgöras lyckades han få ledarpositionen över den avslutande bron. Väl på upploppet hade han bestämt sig och kunde hålla undan för norske Stian Hoelgaard och lagkamraten Oskar Kardin.

– Jag hade en behaglig resa idag och var pigg och fräsch hela vägen. Det var rätt avgörande körning, för vindarna ställde till det en del, men teamet gjorde ett fantastiskt jobb som grundade för mitt utgångsläge.

– Nu ser jag fram emot att komma tillbaka nästa år för att försvara min titel.

Loppet var länge en oviss saga där närmare 25 man gjorde upp tätklungan hela vägen förbi Forshaga. När de individuella rycken började dugga tätare splittrades täten alltmer för varje utryckning men trots det var det ändå trångt in på upploppet där det enbart skiljde fem sekunder mellan första- och tiondeplatsen.

Tredjeplacerade Kardin valde att ligga på i omgångar och plockade även hem spurtpriset i Forshaga. Oturen var dock framme inför den viktigaste spurten.

– Jag kände mig stark idag så det fanns ingen anledning att inte gå upp och köra. Tyvärr gick spetsen på högerstaven av en dryg kilometer före mål så när jag väl skulle spurta så kunde jag inte utmana fullt ut. Så givetvis en besvikelse.